Fethiye’de Hayalet Bir Şehir: Kayaköy

Anadolu’da yakın tarihi geçmişin en önemli tanıklarından Kayaköy, Fethiye ilçe merkezine 8 km uzaklıkta, terk edilmiş taş evleriyle hayalet bir köyü andırıyor. Eski bir Rum köyü olan Kayaköy, engebeli bir coğrafyada yer alan daracık sokaklarında sıralanan taş evleri, kiliseleri, muhteşem manzarası ile Fethiye çevresinde gezilecek yerler arasında.

Mübadele öncesinde ismi Levissi olan ve bir tepenin yamacında yer alan Kayaköy, son yıllarda yapılan restorasyon çalışmalarıyla yeniden ayağa kaldırılmaya çalışılıyor. Çok sayıda butik otel, restoran ve kafenin bulunduğu Kayaköy, heyecan verici hikayesi ve özgün mimarisi ile bölgenin turistik çekim merkezlerinden biri.

Kayaköy’e nasıl gidilir ?

Fethiye ilçe merkezine 8 km mesafede yer alan Kayaköy‘e Fethiye merkez üzerinden kara yoluyla ulaşılıyor. Kayaköy’en yakın havalimanı ise Dalaman’da. Kayaköy’e 56 km uzaklıktaki Dalaman Havalimanı’na Ankara ve İstanbul’dan düzenli, direkt uçak seferleri yapılıyor.

Havalimanından MUTTAŞ ya da HAVAŞ otobüsleri ile Fethiye merkeze geldikten sonra ilçe otogarından her yarım saatte bir hareket eden dolmuşlarla Kayaköy’e ulaşabilirsiniz.

Özel araçla Kayaköy’e ulaşım da Fethiye üzerinden gerçekleşiyor. İstanbul, Bursa ve İzmir’den Kayaköy’e kara yoluyla ulaşım için İzmir-Aydın Otoyolu, Muğla, Köyceğiz, Dalaman ve Fethiye güzergahı takip ediliyor.

Ankara yönünden gelenler ise Sandıklı, Burdur, Çavdır güzergahını izliyor. Kayaköy, İstanbul’a 807 km, Ankara’ya 641 km, İzmir’e 346 km, Muğla’ya ise 138 km uzaklıkta.

Sign In